loading
close
Loading.. new window reload

Bam Commijs

Pianist en componist Bam Commijs is al vele jaren werkzaam op het gebied van jazz, wereldmuziek, chansons, kleinkunst en muziektheater.
Hij leerde het vak in de praktijk, door samen te spelen en de kunst af te kijken van vele improviserende musici in binnen- en buitenland.
Hij schreef diverse muziektheaterstukken in opdracht van het Nationaal Jeugd Orkest, het Westlandse Dario Fo en het Utrechtse STUT theater.
Als componist laat hij zich inspireren door teksten, van dichters uit het verleden tot hedendaagse schrijvers als Frank Schoevaart, Henri Seegers, Guido de Wijs en Irma Ooijevaar.
Als  begeleider is hij verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool en als docent songwriting aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten.
Met cabaretière Jacquelien de Savornin Lohman maakte hij vier programma’s, waarvan het laatste, Liedvermaak, tot april 2016 in de theaters te zien is.
Bam Commijs is een veelgevraagd begeleider van zangers (naast Henri Seegers ook Meike van de Linde, Willy Nap en Mehrnaz Salehi), en zangworkshops (o.m. met Renee van Bavel, Miloe van Bodegraven en Monique van Haasteren) Daarnaast verzorgt hij als improviserend solist de muzieki bij recepties, openingen, bruiloften en uitvaarten.
Onlangs won hij een compositieprijs van de Dutch Swing College Band voor zijn compositie “Frankie” (op een tekst van Clara Bakker)