loading
close
Loading.. new window reload

Henri Seegers

Henricus Theodor Antonius Seegers (roepnaam Hèn/Henri), geboren op 8 augustus 1947 in Susteren.

Vanaf 1968 woonachtig in Amsterdam, af en toe onderbroken met langere periodes in het buitenland:

Samos en Kreta (Griekenland), Libanon, eiland Söröy (Noorwegen), 9 maanden rond de Middellandse zee etc..

Na veel omzwervingen en allerhande bezigheden in januari 1984 intrede advocatuur, maar in de periode 1978 t/m 1983 opgetreden in het kleine theatercircuit (cafés/kroegen) met Jan Robijns, Mariëtte Haring en met een band synthesizermuziek van Peter Schön.

Omzwervingen in alle vormen en maten: in de middelbare schooltijd speelden meisjes/vrouwen nog een rol in zijn leven zoals toentertijd bij de meeste scholieren, maar later, op een huwelijk van 5 jaren na en incidentele contacten uitgezonderd, lag de focus toch meer op mannelijke partners van diverse pluimage, Noors, Libanees, Duits, Italiaans, Spaans, Surinaams etc…. En zijn huidige partner, inmiddels al 37 jaar samen, valt ook niet onder de noemer doorsnee Hollands.

En als het leven nogal chaotisch verloopt, dan zie je dat natuurlijk ook terug in allerlei bezigheden: een studentenbaan, 8 jaar lang, als nachtbroeder in het Binnengasthuis in Amsterdam, enquêteur, werkzaam in de bediening in de Kabbala, een gedoogd illegaal gokhuis van Zwarte Joop, gastheer bij Chez Ferro, daarna een eigen café “Het Aas van Bokalen”, tussendoor reizen begeleid naar Indonesië en China, modellen werk (niet doorgebroken !!!), kortom een palet aan baantjes, teveel om op te noemen.

Altijd een haat liefde verhouding met de drank, maar de vraag of een roes tot creatievere hoogten leidt, heeft Henri tot op heden niet kunnen beantwoorden.

Nu na 27 jaar advocatuur is de cirkel rond en beproeft Henri, samen met Bam Commijs, Renate Jörg en Noa Eyl opnieuw zijn geluk en gaan zij samen de kleine theaters in met een programma, aanvankelijk “Songs I love to sing” genoemd, met onder meer als subtitel “de amoureuze stuiptrekkingen van een heer op leeftijd “, dat momenteel luistert naar de naam “Henri Seegers zingt over liefde, sores, makkes en mazzel, Yiddish en eigen repertoire “ met als subtitel “ in de zee van de gedachten ben ik mijn eigen drenkeling “.

Zoals in het verleden Mariëtte Haring en Jan Robijns teksten van Henri op muziek hebben gezet, doen Bam en Renate dit momenteel met nieuw werk van Henri. Daarnaast heeft Bam werk van Mariëtte Haring en Henri opnieuw gearrangeerd.

De sfeer is hetzelfde gebleven:

Dertiger jaren cabaret, de obscure nachtclub waar gezongen wordt over liefde, lust en passie, en de schaduwzijde, afwijzing, angst en eenzaamheid. Maar zowel de Jiddishe liedjes als zijn eigen teksten kennen een maatschappijkritische lading.

Voor meer informatie
Contact: info@henriseegers.nl

Mobiel - 0031 (0) 622517320
Tel: 0031 (0) 20 6763562